Etiketter

, ,

Tidigare har jag skrivit om en peeling-kur jag skulle testa som innebar att man peelade sig och la en mask i sju dagar. Proceduren skulle innefatta kornpeeling, enzympeeling och mask.

Inspiration till kuren fick jag från Renee Rouleau, en ”celebrity skincare expert” från USA, som driver egna salonger med egen produktlinje. Nu kunde jag givetvis inte göra helt enligt hennes anvisningar eftersom jag inte har hennes produkter, jag har ”översatt” dem till det jag har i badrumsskåpet, nämligen:

– kornpeeling från österrikiska Living Dimension. En gelebas med rundade plastkorn.
– enzympeeling från Nimue. En gelegojja som masseras kraftfullt (efter hudtyp)
– mask från MD Formulations; Vitaplus Illuminating Masque. Ett par kvällar har jag även toppat med Purely Nourishing Cream från bareMinerals som du kan läsa mer om hos Skincity.se

Jag trodde att huden efter sju dagar skulle kännas öm, överstimulerad och känslig, men jag märker inget av det alls. Jag har annars lätt för att bli yttorr, oavsätt väder och säsong, men det har hållits i schack med tät peeling. Dock inget jag rekommenderar att köra den här kuren alltid. Bara ibland, och det gränsar mot sällan. Kuren har hållit döda hudceller borta, cirkulationen ökat och min vanliga torra talgproduktion har kunnat hålla ytan mjuk och smidig.

Det är ingen kur som jag rekommenderar en känslig hud, inte heller någon med eksem, rocacea eller akne. Men om du vill rensa bort lite av sommarens sol-synder eller senaste förkylningens dysterhet, då kan kuren funka för dig!

Peela förnuftigt och försiktigt!

Annonser