Etiketter

, , ,

Yttorr kan man vara oavsett om om man i sin hudtyp är torr eller fet. Yttorr indikerar att ytan är torr, inte nedsatt talgproduktion. Om ytan är torr saknar det fukt av någon anledning.

Orsak till yttorrhet:

Fel rengöring! Många använder fel rengöring i kombination med för lite fukt i krämen. Om du använder tvål eller schampoo i ansiktet kan detta mycket väl vara orsaken till att du blir torr och stram. Byt till en rengöring som är snällare mot huden, men ändå rengör den.

Alltid varit yttorr – för en del kanske det bara är så att huden inte kan behålla fukt. Prova att peela försiktigt en gång i veckan för att få bort döda hudceller som stramar över ansiktet. En bra dagkräm med mycket fukt och kanske en klimatkräm som skyddar mot fuktförlust.

Yttorr kan man också bli när det blir lägre luftfuktighet. Detta gäller vinterhalvåret. Om du arbetar mycket utomhus i kyla och vind, men även också inomhus, kontorslandskap har ofta torr inomhusluft.

Prova dig fram! Det finns olika vägar att gå och det som fungerar på den ene, fungerar inte på den andre!

Andra tips för att motverka yttorrhet: byta rengöring, använda peeling 1 gång i veckan, serum med mycket fukt eller ha fuktspray ståendes vid datorn.

 

 

Annonser