Etiketter

, , , , ,

Behandla? Rengör med mild rengöring för ansiktet, morgon och kväll, och använd fuktkräm. Det kan finnas serum inom en del hudvårdsserier som ska vara antiinflammatoriska, läkande, lugnande etc och ett sådant kan du då ha under din kräm.

Sprit? På en inflammation!? Kanske att sprit kan ta död på bakterier som orsakar akne, men jag är tveksam. Den kommer i så fall ta död på de goda bakterierna vi har på huden också, alltså ingen bra idé. Sprit är enbart uttorkande, något som inte är bra för någon hud alls.

Klämma? Nej, har jag sagt. Och jag står fast vid det! Det brukar klämmas alldeles för hårt, det kläms på sådant som inte innehåller något utan bara är en röd inflammation, det kläms på pormaskar i torr hud som inte vill släppa ut dem.. Inflammationerna blir värre, fler och ibland större. Pormaskar som som var blott en pormask, blir en inflammation. Ofta leder detta till ärr i huden, som inte går bort och det brukar bli en pigmentförändring där inflammationen varit. Inte så kul alls!

Is? Kan låta lite småtokigt, men kylan från isen gör att temperaturen i huden sjunker lite, blodkärlen drar ihop sig och det kan kännas mindre inflammerat och svullet en stund. Samma gäller för tex rosacea och om du bränt dig i solen!

Annonser