Etiketter

,

Jag blir alltid inspirerad av Jamie Olivers matlagning. Det ser både fräscht och enkelt ut. Man behöver inte vrida fingrarna av sig för att lyckas.
Igår såg hur han gjorde pocherat ägg i plastfolie!
Jag som aldrig serverat pocherat ägg tidigare eftersom det har sett ut som kräk fick en nytändning! Jag blev tvungen att prova – skulle det fungera?

20120209-220940.jpg
Jag klädde insidan av en liten plastmugg med plastfolie och greasade insidan med lite matolja.

20120209-221138.jpg
Hej lilla ägget! Jag kryddade med salt, citronpeppar, dill och dragon.

20120209-221206.jpg
Knyt ihop plastfolien. Här gjorde jag påsen lite för stor och ägget blev platt eller ellipsformat. Det flöt ut lite. Knyt tajt och ordentligt.

20120209-221454.jpg
Jag var först lite feg och vågade inte släppa ner dem i vattnet utan hade en liten sil.. Det tog för lång tid så jag släppte i dem i kastrullen och det gick finfint!
Jag kokte kanske dem ett par minuter för länge, jag hade önskat att gulan var lite mindre torr 😉

20120209-222131.jpg
Men de blev fina och goda!

Annonser