Etiketter

, , , , , ,

LASHFOODs sortiment. Bild från http://www.lashfood.se

LASHFOOD är det första hormon- och kemikaliebefriade fransserumet på marknaden och beskrivs som 100% naturligt. Serumet är istället peptider, nerskalade till nanostorlek för bättre upptagningsförmåga, men också extrakt från örter och växter för bästa resultat.

Leverantören har serum för fransarna, brynen samt eyeliner och maskara i brunt och svart. Dessa produkter kan givetvis användas var för sig, de som är mest potenta är serumen. Eyeliner och maskara är komplement med näring och vårdande ämnen för en 24-timmars behandling.

Min helt egna teori är att du kan inte påverka hårstrå som är i telogen fas, alltså hår som slutat växa och befinner sig i vilofas. Därav att resultat från serum dröjer veckor, ibland månader innan man ser skillnad. Störst effekt kommer då att bli på hår som är i anagen fas, hår i tillväxt, här är flest hårproducerande celler aktiva och har möjlighet att ta till sig näringsämnen. Håret kommer växa under en längre period och därmed ge ett längre strå, kanske kraftigare om det är en effekt från serumet. Dessa framsserum kan också ”kicka igång” hårsäckar som för tillfället inte har något växande strå. Detta kommer ge fler aktiva hårproducerande hårsäckar samtidigt, ge fler strå = tätare och fylligare fransar.

För er som bär glasögon kan det vara värt att tänka på att dessa serum faktiskt fungerar. Jag har testat ett annat märke tidigare och fransarna blev så långa att de hela tiden blinkades mot glasen.

Många fransserum på marknaden innehåller hormoner som ska öka cirkulation och näringsupptaget i hårproducerande celler, vilket också ökar tillväxten. En del serum har gett upphov till kraftiga irritationer på ögonlocken, dermatit (hudinflammationer) och missfärgningar. Märker du något av detta ska du direkt sluta med produkten. Enligt LASHFOOD finns det inga kända biverkningar av deras serum och effekten väntas inom 3-6 veckor.

Conditioning Drama Mascara

Natural Eyelash Conditioner, 5ml 895kr
Natural Eyebrow Conditioner, 8ml 995kr
Conditioning Liquid Eyeliner, 4ml 275kr
Conditioning Drama Mascara, 8ml 275

LASHFOOD finns att köpa i bland annat deras egen webshop, Åhléns varuhus, och salonger och kliniker.

Fransserum är alltid en lite dyrare investering, de är kraftfullare i sin formula och är anledningen till fransarna växer bättre. Maskara och eyeliner är komplement för att vårda och ge lite näring under dagen.

LASHFOOD är medlemmar i bland annat Peta – Cruelty Free, vilket garanterar att de inte använder sig av djurtester, samt Personal Care Products Council som uppmuntrar till bättre och hälsosammare livsstil.

Annonser