Etiketter

,

Danska märket Organiqs beskrivs som ”makeup i skandinaviska toner som vårdar och skyddar huden med naturens finaste aktiva ingredienser”.

Företagets filosofi är att tänka ekologiskt och använda och respektera de resurser som naturen erbjuder oss, samtidigt som man väljer bort de ämnen som kan vara skadliga för oss och naturen. Organiqs är helt utan parfym, mineraloljor, eteriska oljor och parabener. Eteriska oljor i all ära, jag älskar ju dofter, men för de som är känsliga, lätt blir röda eller har eksem kan eteriska oljor vara ett retning.

20130311-144029.jpg

Förpackningar av obehandlad kartong.

20130311-144046.jpg

Pressade mineraler och ekologisk jojobaolja, används som foundation eller finishing produkt.

20130311-144130.jpg

Det här är 001 natural beige, men finns även som 003 sunny beige och 005 warm sun.

En foundation som har lätt täckning. Kabuki-borsten känns lite för stor och klumpig i ansiktet, framför allt intill ögon och näsvingar. Den har däremot fungerat bra att svepa över huden för att matta ner blanka partier och ha som touch-up under dagen.
Jag gillar pudret och har mest använt det som fixering och touch-up. Den täcker inte tillräckligt för att jag ska ha en allena som foundation.

20130321-150403.jpg

Läppstift med ekologisk macadamiaolja, lipgloss med ekologisk solrosolja och pressad ögonskugga med ekologisk jojobaolja.

Ett halvmatt gammelrosa läppstift som ändå har lyster. Kikar man riktigt nära ser lystern blå ut. Fin effekt!
Lipglossen känns mjuk och återfuktande, en vackert neutral vardagsfärg.
Ögonskuggan är verkligen snygg! Kräver sin primer, för mina ögonlock blir lätt oljiga under dagen, men är lätt att skugga och sitter fint sen under dagen.

Det allra bästa med Organiqs är deras humana priser! Klicka in på Nelly.com (direktlänk) eller leverantören i Danmark: Organiqs.dk

Annonser