Etiketter

, , , , , ,

Det som ni verkar söka allra mest på är produkter för känslig hud. Nästan varje dag ser jag dessa sökord i statistiken och förstår att ni, liksom jag, har en hud som inte alltid är i balans.

– Man kan födas med känslig hud, I’m sorry, men det är ditt genetiska arv.

– Huden kan reagera om man äter olika mediciner, hör med din läkare. Prova att göra sökningar på nätet på just din medicin och se om andra människor har liknande erfarenheter.

– Huden påverkas också av hur vi lever, var vi jobbar, i vilka miljöer vi befinner oss i, hormoner i kroppen till exempel graviditet eller om man äter någon form av hormoner eller är du väldigt stressad?

Hud som lätt blir röd av olika anledningar ska man vara snäll mot. Att hela tiden utsätta den för sådant den inte tål kommer bara göra det värre. Det är inte så att man bygger upp en ”tålighet” i huden. Däremot kan man få en friskare hud med bättre motståndskraft för yttre påfrestningar.

Fundera lite på vad som gör din hud känslig. Är det medfött? Äter du mediciner? Är du kroniskt röd på vissa partier i ansiktet? Har du använt starka hudvårdsprodukter? Reagerar den på värme, produkter eller blir kanske väldigt röd om du kliar dig?

Jag tycker att det enklaste är att börja med rengöring och kräm för att se hur huden svarar på de nya produkterna. Därefter kan man se vad huden mer kan behöva. Om du är mycket torr kanske man ska lägga till en mycket mild peeling som tar bort döda hudceller, eller om du fortfarande är mycket röd kan man lägga till ett lugnande serum.

Är du osäker, be en hudterapeut om hjälp! Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation verkar för att hålla en hög standard på sina medlemmar och de skolor som är godkända. För att hitta en hudterapeut nära dig, kan du söka på den här sidan: SHR.

Det finns otaliga möjligheter, var inte rädd för att fråga om hjälp! Man behöver inte alltid boka tid på salong för att få hjälp av en hudterapeut heller, vi finns numera på apoteken, Kicks och Åhléns också, och säkert i fler butiker än så.

 

Annonser