Etiketter

, , , , , , ,

camomilemuslinclothEn muslinduk (muslin cloth – länk till wikipedia) har många användningsområden från livsmedel till kläder i varmare klimat, men också inom hudvård.

Denna muslinduk från The Body Shop är producerad enligt Community Fair Trade och innehåller 100% ekologisk bomull. Duken är tunt vävd och känns mjuk mot huden. Muslinduken följde inte med pressutskicket för Camomile-serien, vilket gjorde mig extra nyfiken.

När jag besökte The Body Shop förra veckan var jag tvungen att köpa med en hem! Priset är 55kr för en duk och känns väl i saftigaste laget, den kan dessutom bara tvättas i 30 grader, vilket känns ohygieniskt när den ska tvätta bort döda hudceller, talg och makeup.

Om du sedan tidigare använder tvättsvampar är steget till muslinduk inte långt. Duken används för att tvätta bort rengöringen men också för att skapa lite ”spakänsla” hemma.

Tappa upp lite ljummet vatten i handfatet och häll i ett par droppar eterisk olja. En doft som är alldeles gudomlig är [Comfort Zone] Tranquility. Blöt handduken och lägg den sedan över ansiktet, med hål för näsa givetvis. Ta tre djupa andetag för att komma ner i varv, andas in doften och sedan påbörja rengöringsritualen.

Alltså: andas in, rengör och tvätta av. Applicera nattkräm. Andas. Sov gott!

Annonser