Etiketter

, , , , , ,

Vintern är verkligen inte snäll mot mina händer och naglar. Händerna blir torra och ser ut som ödleskinn, naglarna både skivar sig och bryts. Inte särskilt tjusigt när man ska lacka festmanikyren och glänsa på vinterns festligheter!

Här kommer några tips på produkter från OPI och hur du kan vårda dina naglar i vinter. Och mitt tips är att smörja händerna med rika krämer på natten, samt använda handskar på dagen när du vistas utomhus. Den kalla vinterluften med låg luftfuktighet tar fukt från våra händer och gör dem torra och känsliga.

OPI Avoplex Oil to go, Cuticle treatment och krämen High intensity.

OPI Avoplex Cuticle oil to go, Exfoliating cuticle treatment och krämen High intensity hand & nail cream.

Börja din manikyr med att plocka fram allt du behöver och lägg framför dig på ett bord. Se också till att du har bra med ljus vid din ”arbetsplats”. Min egen specialitet är att sitta i halvdunkelt ljus framför TV:n. (Pssssst.. det blir inte bra!)

Se över naglarna, kanske behöver någon filas eller någon torr skinnflaga klippas bort. Jag klipper bara precis det nödvändigaste på nagelbanden eftersom dessa annars lätt går sönder mer och i värsta fall infekterade. Tvätta händerna efter du har filat och klippt för att bli av med ”nageldamm”. Sedan kan du följa stegen här nere. Och de går givetvis att göra med produkter från andra märken också.

Jag länkar produkterna till eleven.se, dessa är inte affiliates.

Avoplex Exfoliating cuticle treatment innehåller bland annat milda AHA-syror som peelar nagelbanden och oljor som hjälper till att hålla dem smidiga. Produkten appliceras vid nagelbanden och kan verka 3-5 minuter och sedan torkas överflödig produkt bort. Kan användas efter behov och flera gånger i veckan.

Avoplex Cuticle oil to go är baserad på avocadoolja och ska verka återfuktande på nagelband, använd vid behov och ha gärna en tub med dig i väskan för att kunna smörja under dagen om det behövs.

Avoplex High intensity hand & nail cream sägs vara en dröm för torra händer och hud som utsätts för hög påfrestning. Och hög påfrestning kan man verkligen säga att den svenska vintern är! Krämen innehåller bland annat avocadoolja, kakaosmör (mums!), mandelolja och har en lätt doft av citrus.

Feta krämer och oljor kommer givetvis störa om du ska fortsätta din manikyr med att lacka naglarna. Lacket kommer inte att fästa så bra och du får ta med remover (utan olja) eller sprit för att få bort den feta ytan.

Passa på att skämma bort händer och naglar ordentligt de dagar du inte lacka naglarna, så får du ut mer av de goda oljorna!

Annonser