Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Jag kan ha tipsat om Carita Tan Preparing Radiant Serum och Pro Tan+ från Beyond Wishes tidigare, men det är väl värt att nämnas igen. Om du precis som jag blir röd i solen och aldrig eller sällan får en fin brun färg då är dessa två produkter en ren investering.

Båda produkterna arbetar förberedande inför solexponering och ska börja användas innan du ska befinna dig i solen. Antingen ett 2-4 veckor innan solsemester mitt i vintern eller som nu i februari-mars innan vi kastar oss ut i vårsolen.

Vårsolen upplevs ofta som starkare eftersom huden inte är redo för UVB-strålning. Hela vintern har vi gått omkring i ett grådaskigt vacuum och våra melanocyter, som producerar pigmentet melanin i vår hud, ligger och sover. Det tar olika lång tid för oss att väcka melaninet i huden, men minst 3-4 dagar. Om du inte använder solskydd kommer du definitivt att bränna dig under de dagarna som huden är helt oskyddad. Det är också så att vi befinner oss en längre tid i solen än vad vårt pigment klarar av att skydda oss från solen. Använd UV-skydd; varje dag – året om!

UVA-strålning är konstant och finns omkring oss hela året. Nya rön som framkommit det senaste året är att UVA även går genom fönster och bilrutor, vilket kan förklara en del enkelsidiga solskador som till exempel chaufförer drabbas av. För bildexempel klicka på länken till Huffington Post.

UVA-strålarna tar sig långt ner i huden och bryter ner kollagen och elastin i huden. Det gör att vi förlorar hudens elasticitet och så småningom bildar rynkor.

UVB-strålarna som gör att vi bränner oss träffar huden mer ytligt. Dessa aktiverar melanocyterna och bildar D-vitamin. UVB träffas vi mest av under sommarhalvåret här i Sverige och givetvis om vi åker på solsemester under vintern. Det är UVB som bidrar till onödiga pigmenteringar och solskador som olika former av cancer.

Hur skyddar man då huden? Det är så enkelt: använd UV-skydd! Som jag skrev tidigare: varje dag, året om. Och se till att det har skydd mot både UVA och UVB, din hud kommer att tacka dig.

Pro Tan+ från Beyond Wishes

Pro Tan+ från Beyond Wishes

Pro Tan+ från Beyond Wishes är kapslar med antioxidanter, naturliga karotenoider, vitaminer och örter som tillsammans ska hjälpa och stärka huden inför solning. Antioxidanterna medför även till neutralisering av fria radikaler eftersom dessa gör att huden åldras snabbare. Ska börja ätas cirka en månad innan solexponering. Tabletterna ersätter inte ett UV-skydd, utan du ska ändå använda lämpligt solskydd för din hud. Pris cirka 399kr, finns hos salonger och webshoppar som säljer Beyond Wishes.

Carita Tan Preparing Radiant Serum

Carita Tan Preparing Radiant Serum

Carita Tan Preparing Radiant Serum är bland det bästa jag har testat i solskyddssammanhang. Det är inget UV-skydd i sig utan ett serum som ska användas förberedande inför solexponering. Detta serum väcker melanocyterna till liv och bidrar till ett naturligt skydd mot solens strålar. Hudens struktur blir jämnare och rodnader dämpas.

Carita Tan Preparing Radiant Serum ska börja användas cirka två veckor innan solexponering, och appliceras morgon och kväll innan din kräm.

Jag hade detta serum för ett par år sedan och jag har ALDRIG haft så fin och jämn hudton som då. Pris för 30ml är något hiskeliga 655kr och lite mer än vad en plånbok med föräldrapenning klarar av. MEN med det sagt är det också det bästa jag testat i den här kategorin. Jag har känslig hud som inte tål solen särskilt väl, detta hjälpte verkligen!

Har ni några solfavoriter att tipsa om?

Annonser