Etiketter

, , , , , , , ,

Ja, just nu skulle jag kunna sitta på en pressvisning för Bareskin by bareMinerals. Alltså bareMinerals flytande foundation! Did I hear a yay! on that? Jag har i alla fall väntat länge. Tidigare har jag sett hintar på Twitter och lanseringar i USA men nu är det alltså dags för Sverige att ta del av denna magi. Själva kallar de den för ”the foundation that breaks liquid barriers”, och om ens hälften av det är sant är det nog en bra foundation.

Istället för att vara på pressvisning i Stockholm sitter jag hemma med en son som har vattkoppor (hujeda mig så läskigt det är), det kliar, gör ont, man har feber och är låg. Den lilla sonen har hög feber, är gnällig och får troligtvis sina första utslag imorgon.

Jag har varit lite oförberedd på det här med vattkoppor och vad har man hemma som kan hjälpa? Inte mycket skulle jag vilja säga. Förslagen om vad som motar klådan är lika många som antalet människor som svarar på frågan. Det är allt från potatismjöl, aloe vera, johannesörtolja, bad med havregryn som är beprövade huskurer till mediciner som finns att köpa på apotek.

Här har vi min egen samling remedies för att hjälpa Elliot när det kliar.

Ve dig, vattkoppa!

Ve dig, vattkoppa!

Från vänster:

A-Derma Drying Spray: Jag brukar inte förespråka uttorkande produkter, men den här köpte jag för 1.5 år sedan när Elliot fick svinkoppor (en annan otrevlig historia) och svinkoppor ska tvättas och torkas ut. Sprayen innehåller bl.a. zinkoxid och havreextrakt som både är lugnande för irriterad hud. Det står på flaskan att den är transparent, det är den inte, den blir vit på huden. Eftersom vi bara ska hålla oss hemma spelar det ingen roll, men det är fult att ljuga.

Sprayen har fungerat okej, men just att spraya barn kan upplevas som lite obehagligt för dem, så jag har sprayat i mina händer och sedan klappat in det försiktigt på huden.

Weleda White Mallow Body Lotion innehåller mumsigheter som kokosnötolja, sesamolja, mandelolja och kakaosmör, samt lugnande vit malva och viol.

Änglamark Zinc Salva köpte jag på Coop förra våren, tänkt som kräm om Simon fick blöjeksem. Det har han varit väldigt förskonad från och tuben har blivit liggandes här hemma.

Min hemma-remedy mot vattkoppornas klåda har blivit en mix av Weledas lotion och den lite trögflytande zinksalvan från Änglamark. Imorse fick Elliot duscha svalt och under tiden blandade jag dessa två krämer. Det är i skrivandes stund 4 timmar sedan och han har inte gråtit av klåda än. Halleluja! om detta kan fungera någorlunda.

Nu är jag inte den som blint förlitar mig på en kräms magiska verkan utan ikväll ska vi även hämta ut någon medicin på recept, Tavegyl eller liknande. Men kräm är en bra början!

Priser: A-Derma Drying Spray c:a 139kr (inköpt på Apotek Hjärtat), Weleda White Mallow Body Lotion c:a 149kr och Änglamark Zink Salve c:a 30kr.

 

Annonser