Etiketter

, , , , , ,

Att ha frisk och klar hy handlar inte bara om utsidan. Det handlar också väldigt mycket om hur vi mår och sköter oss med sömn, stress och mat. Ni vet ju själva hur man ser ut efter tre sömnlösa nätter eller två veckors förkylning? Därför tyckte jag det lät intressant med att testa lite produkter från Apoteksgruppen.

Bland deras nyheter den här hösten ser vi vätskeersättning i tre nya smaker, Järn+C-vitamin och C-vitamin som alla kommer i rör med brustabletter. I burkarna finner vi Selen och E-vitamin, samt Järn och C-vitamin i tablettform.

Nyheter från Apoteksgruppen

Nyheter från Apoteksgruppen

Selen bidrar till att immunsystem och sköldkörteln behåller sina normala funktioner, men också till att hår och naglar mår bra. Vet ni att våra åkrar är utarmade på just selen och i vissa andra länder tillsätter man selen i tex mjölprodukter. I Sverige tillsätts inte selen och har du dåliga naglar kanske detta kan hjälpa? E-vitamin är en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidativ stress. PRIS: 69kr.

Järn hjälper kroppen att bilda röda blodkroppar, hemaglobin och transportera syre i kroppen. Järn bidrar till att minska trötthet och utmattning. I det här fallet hjälper C-vitamin till att öka järnupptaget, bra kombo alltså! PRIS: brus 30kr, tabletter 69kr.

C-vitamin hjälper till att behålla normala funktioner i huden, vår benstomme och i immunförsvaret. Många är vi nog som överdoserar C-vitamin i förkylningstider. Tänk på att C-vitamin är vattenlösligt och det kroppen inte kan ta upp åker ut när vi kissar. PRIS: 23kr.

Vätskeersättning är lite av en holy grail här hemma. Den har främst används i sommar när det varit så otroligt varmt! Man kan tycka att det räcker att dricka vatten, men vårt vatten innehåller inte de salter som kroppen behöver. När vi är sjuka och har hög feber, diarré, tränar hårt fysiskt eller är i varma klimat så förlorar kroppen de salter som är livsviktiga för vår kropp. Ha alltid vätskeersättning hemma! Dessa på bilden är från 3 resp 6 år men det finns även för mindre barn. PRIS: hallon/svartvinbär 49kr, sport citron 59kr.

 

Annonser