Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Eyelash serum Xlash & Xlash mascara

Eyelash serum Xlash & Xlash mascara

För mig är Eyelash serum Xlash ett nytt märke av fransserum och mascara. Jag har inte testat det tidigare och faktiskt inte läst om det heller. I Sverige lanserades Xlash 2010 och har vunnit bra mark men har alltså valt att göra om innehållet på grund utav nya EU-direktiv. För den påläste blev det stora rubriker för ett par år sedan då ett antal tillverkare fick säljstopp och drog tillbaka sina fransserum just med anledningen av otillåtet innehåll, samt att det inte alltid deklarerades på innehållsförteckningen.

Nu ska det vara andra bullar i serumet och det innehåller istället den aktiva peptiden Myristoyl Pentapeptide-17 som ska stimulera produktionen av keratin. Tillsammans med aminosyror och växtextrakt med antioxidanter ska Xlash påskynda tillväxt i hårsäckar och förlänga fransarnas tillväxtcykel. Serumet ska göra fransarna starkare, fylligare och tätare, alltså stimulera till att fler hårsäckar är aktiva samtidigt.

Här är en viktig sak att komma ihåg (jag tror att jag nämnt det tidigare): man kan alltså inte påverka redan döda strån. Det gäller hår överlag, oavsett var på kroppen det sitter. Hår har tre faser: anagen, katagen och telogen fas. Det är bara strån som befinner sig i anagen (tillväxtfas) som kan påverkas av serum eller andra behandlingar. Tillväxtfaserna beror på ålder och kön, samt ditt personliga genetiska anlag. Ge det tid, minst två månader skulle jag vilja säga.

  • Anagen fas: i denna fas är strået nybildat och växer fortfarande. Den kallas även tillväxtfas.
  • Katagen fas: är en övergångsfas mellan anagen och telogen fas, mindre än en procent av det totala antalet hårfolliklar befinner i just denna fas.
  • Telogen fas: i den här fasen vilar hårsäcken (hårfolliketl), och den kallas således vilofas. Hårfollikeln tillbakabildas och hårstrået släpper sitt ”fäste” och vi tappar strået.

Källa: Studentlitteratur, 2008. Forslind, Bo. Hår, hud och naglar.

Eyelash serum Xlash ska appliceras längs fransraden på rengjorda ögon (fria från makeup) och verka i cirka 5 timmar. Lättast är såklart att applicera på kvällen innan man lägger sig och låta det verka medan man sover. Produkten ska inte innehålla några förbjudna ämnen men som med all kosmetika kan det för den allergiske eller känslige finnas biverkningar.

I samband med nylanseringen av Eyelash serum Xlash vill företaget också uppmärksamma sin Xlash mascara. Den ska ge nattsvarta fransar och med hjälp av vitamin B5 och stärkande E-vitamin bidra till att ”fransarnas tillväxtprocess återskapas och stimulerar återuppbyggnadsprocessen hos skadade fransar”.

Jag har testat mascaran några gånger och är mycket positivt överraskad! Borsten är lång och svagt böjd, lagom mängd mascara följer med ut ur hylsan och den känns lättapplicerad och inte alls smetig. Mina annars så fisiga fransar blir lätt böjda, långa och separerade!

Xlash produkter finns hos Xbeauty.se och priserna är 369kr för Eyelash serum Xlash 3ml och 155kr för Xlash mascara 7 gram.

Annonser