Etiketter

, , , , , , , , , , , ,

Vinterns stora nyhet från M Picaut är superfoodkrämen Calming Cocoon Cream som är speciellt utvecklad för hud som blir känslig, torr och irriterad i kallt klimat. Men även hud som är känslig av andra orsaker till exempel stress, miljö eller använt fel produkter tidigare kan ha nytta av just Calming Cocoon Cream. Krämen innehåller avokadoolja, kokosnötolja och Wild Yam (en rotväxt) som ska lugna, skydda och lindra dessa hudtillstånd. Sedan tidigare undviker M Picaut ingredienser som sulfater, silikoner, parabener, mineralolja och färgämnen.

För hud som är irriterad gäller det egentligen att göra så lite möjligt och låta huden läka. Det innebär inte att du ska sluta ta hand om huden, utan göra det med så lite produkter som möjligt. Less is more, som Mette Picaut själv skulle säga. En anpassad rengöring och kräm räcker långt till en hud som behöver vila.

M Picaut Calming Cocoon Cream

M Picaut Calming Cocoon Cream

M Picaut Calming Cocoon Cream

M Picaut Calming Cocoon Cream

Min hud är ett typexempel på hur illa det kan bli. Än så länge har huden klarat sig, men jag vet att så fort vi har konstanta minusgrader kommer huden att sparka bakut; röd, irriterad och flaga. Det ser ut som eksem i ansiktet. Ett tillstånd som är väldigt svårläkt, det brukar ha rättat till sig i april.

Med Calming Cocoon Cream hoppas jag kunna hålla detta tillstånd i schack. Min tanke är att jag ska börja nu och ha den som nattkräm och sedan successivt öka när den riktiga vintern kommer. Krämen är en rik balm som ändå känns förvånansvärt lätt på huden. Den är mjuk i konsistensen och går utan problem att applicera. En del balmer kan ibland kännas hårda och vara svårsmälta.

M Picaut Calming Cocoon Cream

M Picaut Calming Cocoon Cream

Mette liknar krämen vid en gosig vinterkappa som inte blir för varm och jag är benägen att hålla med. På vintern tar på vi på oss vantar, mössa och tjock jacka, men glömmer huden i ansiktet! Ansiktet blir dessutom väldigt utsatt när vi går genom kalla vindar, envist regn och sedan chockar den med torr och varm luft inomhus.

Mitt insidertips för krämen: till handryggen och nagelbanden! Ge dem lite extra kärlek i vinter. Antigen över natten eller innan du sticker ner händerna i vantarna på dagen. Extra mumsig behandling!

För er som handlar online har jag sett att Hudoteket.se fått in krämen i sin webshop, den kostar 699kr (som är rekommenderat pris). Vill du hellre besöka en hudterapeut och få råd kring M Picauts produkter, kan du hitta dem här: M Picauts hudterapeuter.

Är det förresten ”Mette Picaut” eller ”M Picaut”? Varumärket och hudvårdsprodukterna heter M Picaut. Mette Picaut är en person och är i allra högsta grad involverad i produkter och behandlingar, men man kan inte sälja och köpa henne, (det är förbjudet att köpa och sälja människor!), man får ”nöja” sig med produkterna och det är minsann inte fy skam alls!

Om ni gillar gillar produkterna från M Picaut kan ni vänta er fler nyheter framöver!

Annonser